-->

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα! Καθαρίζουμε την Άρτα σε μια μέρα!


                                                 - Let's do it Greece 2012 -

Η χώρα μας συμμετέχει για 1η φορά στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τους Εθελοντές Ποδηλάτες Άρτας στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης  τους σε οικολογικά θέματα συμμετέχουν στην εθελοντική πανελλήνια καμπάνια « Lets do it Greece ». Την Κυριακή 29 Απριλίου οι Εθελοντές παίρνουν την Ελλάδα στα χέρια τους και αποφασίζουν να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη
την χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, πιστεύουμε πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να δείξουμε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας
Η καμπάνια ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία με την ονομασία "Let's do it" και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's do it" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Το ραντεβού μας είναι για την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 10:00 στα τεχνικά Λύκεια, για να μεταβούμε στον λόφο της Περάνθης, σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός.
Στους εθελοντές θα δοθούν τα απαραίτητα  σύνεργα σακούλες , γάντια και εργαλεία από το συνεργείο Καθαριότητας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: