-->

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ

Λάβαμε σα ΣΥΡΙΖΑ Άρτας  πρόσκληση από το Δήμο Αρταίων για συμμετοχή στη διακομματική επιτροπή για τις επικείμενες εκλογές. Με έκπληξη είδαμε ότι στον πίνακα αποδεκτών της πρόσκλησης, πέρα από τα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, συμπεριλαμβάνεται και η Χρυσή Αυγή.

Μεταξύ όλων των κομμάτων και οργανώσεων χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ο Δήμος Αρταίων αποφάσισε επιλεκτικά να προσκαλέσει μια δηλωμένα νεοναζιστική οργάνωση που συστηματικά λειτουργεί ως παρακρατικός βραχίονας των δυνάμεων καταστολής, με μεγάλο ιστορικό επιθέσεων σε αγωνιστές της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Μια οργάνωση που μιλάει για την “καθαρότητα της φυλής”, χωρίς να κρύβει την ιδεολογική της συγγένεια με το χιτλερικό καθεστώς. Μια οργάνωση που ψαρεύει στα θολά νερά της κρίσης και βασίζει την όποια δημόσια παρουσία της στα ξενοφοβικά αντανακλαστικά μερίδας του κοινωνικού σώματος, εκμεταλλευόμενη την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού Κράτους.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή. Αποδοκιμάζουμε έντονα την πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων και αποχωρούμε από τη διακομματική επιτροπή. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού, αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα της νεοναζιστικής βίας.

Άρτα, 23/4/2012
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: