-->

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΣΥΡΙΖΑ_ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Δεν έμαθαν από τα λάθη τους ,
συνεχίζουν την ίδια ξεδιάντροπη πολιτική


Απροκάλυπτα και με σαφή πρόθεση ο Δήμος Αρταίων να εμπλακεί στην προεκλογική περίοδο εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην ανακοίνωση της προκήρυξης των 300 θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Καλεί τους άνεργους της περιοχής να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τη Δευτέρα 23 Απριλίου μέχρι την Τετάρτη 2 Μαΐου. Επιδίδονται με αυτό
τον χυδαίο τρόπο σε εμπόριο ελπίδας τσαλαπατώντας την αξιοπρέπεια ανθρώπων, που έμειναν άνεργοι εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών τους. Επιδιώκουν μέσα από τις ουρές ανέργων, που ελπίζουν και δικαιούνται μια θέση εργασίας (έστω και για πέντε μήνες) να ασκήσουν πολιτική πίεση.
Το ήδη υψηλότατο ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια (προ 2010), έχει πλέον - στην εποχή του μνημονίου- λάβει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς και μόνιμο χαρακτήρα (μακροχρόνια άνεργοι) στις μισές, σχεδόν, περιπτώσεις των ανέργων.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά ανεργίας (20,9%), που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Νοέμβριο του 2011 έχουν σπάσει στη χώρα μας όλα τα ιστορικά ρεκόρ.
Το 48,2% στους νέους μέχρι 24 χρονών είναι άνεργοι και συντηρούνται από τους γονείς τους.
Οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 46,2% των ανέργων το α’ τρίμηνο του 2011 έναντι 44,6% της αντίστοιχης περιόδου του 2010.
Αυτά τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας -και ειδικότερα της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων- «δεν έπεσαν από τον ουρανό», αλλά είναι το αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες συνέχισαν και συνεχίζουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και εν συνεχεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ του Λ. Παραδήμου.
Η πραγματική όμως ανεργία, τα πραγματικά ποσοστά της, είναι κατά πολύ υψηλότερη αυτής που ανακοινώνει η ΕΣΥΕ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είχε ξεπεράσει στα τέλη του 2011 το 22% (1.200.000 ανέργους) και θα κινηθεί μέσα στο 2012 προς το 26% (1.500.000 ανέργους) με κύρια θύματα τους νέους και τις γυναίκες.
Και ενώ συμβαίνουν όλα, αυτά η Δημοτική Αρχή Άρτας επιλέγει να παίξει το ρόλο του «Μαυρογιαλούρου» για να διασώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού, που καταρρέει. Και επειδή γνωρίζουμε, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία από την φτώχεια και την ανεργία, καλούμε τη Δημοτική Αρχή Άρτας σήμερα να μεταθέσει τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για μετά τις εκλογές. Τα φτηνά κολπάκια δεν θα περάσουν. Ο λαός τους ξέρει και θα τους τιμωρήσει.
Αποφάσισαν να μας εξαπατήσουν και να μας εκβιάσουν.
Αποφάσισαν να μας τρομοκρατήσουν.
Αποφάσισαν να μας βυθίσουν στην ανεργία και την φτώχεια.
Αποφάσισαν χωρίς εμάς.
Προχωράμε χωρίς αυτούς.
Στις 6 Μάη ψηφίζουμε για την ανατροπή στην Ελλάδα. Στέλνουμε μήνυμα στην Ευρώπη.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: