-->

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη στην Π.Ε.Άρτας για το καλάθι αγροτικών προιόντων

Σύσκεψη φορέων, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16-12-2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
            Στη σύσκεψη παρόντες ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Παπαγιάννης (Κορωνησία) και Γ. Παπαγιάννης (Θεοδώριανα), οι κ.κ. Μαλισιόβας και Σκούφος από το ΤΕΙ Ηπείρου, εκπρόσωποι συλλογικών οργανώσεων, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Ψαθάς τόνισε τη σημασία που έχει η δημιουργία του καλαθιού για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που θα προσφέρει πρόσθετα οφέλη και στον τουρισμό, ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η σύσταση φορέα πιστοποίησης προϊόντων και η πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων Ηπειρώτικου χαρακτήρα.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ Ηπείρου, των συλλογικών φορέων των παραγωγών και του επιχειρηματικού κλάδου, έθεσαν υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις για τον καλύτερο σχεδιασμό και τη δημιουργία του καλαθιού αγροτικών προϊόντων.
Ο κ. Ψαθάς δήλωσε ότι το προϊόν αυτής της διαβούλευσης θα τεθεί υπόψη της Ομάδας Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για τον σχεδιασμό του καλαθιού, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της τοπικής αγροτικής παραγωγής και να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Τέλος τόνισε την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου Καλαθιού προϊόντων της περιοχής, που θα θέσει σε κίνηση τις παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα και θα συντελέσει αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: