-->

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Έλλειψη αγροτικών ιατρών στο Δήμο Νικ Σκουφά

Όλο και περισσότερα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Νικολάου Σκουφά λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Οι υποψήφιοι αγροτικοί ιατροί δε δήλωσαν όλες τις υπό διάθεση θέσεις στο Δήμο, με αποτέλεσμα οι περισσότερες απ’ αυτές να μείνουν ακάλυπτες. Πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε μακρινά περιφερειακά ιατρεία, που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης, ώστε να καταφέρουν να επισκεφτούν κάποιον ιατρό. Από τα έξι περιφερειακά ιατρεία που υπάρχουν στην επικράτεια του Δήμου, λειτουργούν μόνο τα δύο.
Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Ενότητα Κομποτίου, που αριθμεί περίπου 3.500 κατοίκους, βρίσκεται για πρώτη φορά εγκαταλελειμμένη από ιατρική φροντίδα, καθώς εδώ και 4 μήνες δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και καθημερινά προβλήματα στους κατοίκους και των γύρω χωριών, όπως οι Σελλάδες και το Φωτεινό. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Κομμένο, όπου ούτε εκεί έχει καλυφθεί η θέση αγροτικού ιατρού. Εκεί, αν οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ιατρικό πρόβλημα, η μόνη λύση είναι να μεταβούν στο Νεοχώρι, που έχει την τύχη να το επισκέπτεται ιατρός κάθε βδομάδα, όπως και το Πέτα. Τα πεδινά χωριά Αγία Παρασκευή, Ανθότοπος και Κολομόδια αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα ιατρικής φροντίδας, όπως και η Μεγάρχη. Όσον αφορά τον ορεινό όγκο του Δήμου και τα χωριά Μαρκινιάδα, Μελάτες, Ζυγός, Μέγκλα, Κλειστό, βρίσκονται στην ίδια δυσμενή κατάσταση.
Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι γενικότερο. Kαθίσταται πλέον φανερή και η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης, καθώς από τις 19 θέσεις αγροτικών ιατρών,  καλυμμένες είναι μόλις οι 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια: