-->

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αντιμετώπιση των προβλημάτων από την χιονόπτωση στο Δήμο Αρταίων

Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, είναι από τα ξημερώματα της 2ας Φεβρουαρίου, πολιτικό προσωπικό και Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων. Μετά από ολονύχτιες προσπάθειες σε συνεργασία και με την Π.Ε. Άρτας αποκαταστάθηκε η πρόσβαση προς το Νοσοκομείο, η οποία ήταν δύσκολη λόγω της χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ λίγο πριν από το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία από Άρτα μέχρι Πιστιανά, η οποία διεξάγεται πλέον χωρίς αλυσίδες. Οι προσπάθειες από πλευράς του Δήμου Αρταίων συνεχίζονται για τον αποχιονισμό των εσωτερικών δρόμων των τοπικών ενοτήτων στις ημιορεινές περιοχές όπου παρατηρείται κυρίως το πρόβλημα και εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού οδικού δικτύου των τοπικών διαμερισμάτων.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Γεωργίου ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Από χθες το βράδυ που ξεκίνησε η χιονόπτωση, οι Υπηρεσίες του Δήμου που ήταν σε επιφυλακή, στις θέσεις που είχαν προκαθοριστεί σε συνεργασία με την Π.Ε. Άρτας, ενεργοποιήθηκαν με εντολή του Δημάρχου κ. Παπαλέξη. Η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε από τις 6 το απόγευμα, από την περιοχή του Κορφοβουνίου μέχρι Πιστιανά όπου εντοπίστηκαν και τα περισσότερα προβλήματα διότι από κει ξεκίνησε η χιονόπτωση και υπήρχαν ακινητοποιημένα οχήματα κατά μήκος του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα στα όρια του Γριμπόβου. Από τη μία τα ξημερώματα και μετά παρουσιάστηκε έντονο πρόβλημα στην πρόσβαση προς το Νοσοκομείο. Η επέμβαση των Υπηρεσιών του Δήμου ήταν άμεση, με δύο μηχανήματα και τη συνδρομή της Π.Ε. Άρτας, τα οποία επιχειρούσαν μέχρι και τις πρωινές ώρες απ’ τα όρια του Νοσοκομείου μέχρι τις παρυφές του λόγου Περάνθης. Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού αποκαταστάθηκε πλήρως η διέλευση προς το Νοσοκομείο, όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα του Δήμου (πέντε τον αριθμό), έριξαν το βάρος τους στον ημειορεινό όγκο των Δ.Ε. Βλαχερνών και Ξηροβουνίου. Τα οχήματα κινούνται πλέον χωρίς αλυσίδες από το Κορφοβούνι μέχρι και τα όρια του Δήμου Αρταίων (Σκούπα, Δαφνωτή, Ροδαυγή, Πιστιανά) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον καθαρισμό των δρόμων στο εσωτερικό των τοπικών κοινοτήτων και συνοικισμών, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός σε όλα τα σημεία».
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτιος Φώτης δήλωσε: «Μέλημά μας είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργίου τα μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι όλη τη μέρα (και όλη τη νύχτα χθες) στα επίφοβα σημεία για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Από το μεσημέρι θα ξεκινήσει η προσπάθεια να ανοιχτούν και οι εσωτερικοί δρόμοι σε κάθε τοπική ενότητα. Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν πάρα πολύ οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε, οι οποίοι ήταν όλη τη νύχτα επί ποδός για να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: