-->

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Παράβλεψη απόφασης Δημάρχου και διακοπή λειτουργίας των σχολείων στο δήμο Νικολάου Σκουφά

Την Πέμπτη 2 -2-2012 με απόφαση του Δήμαρχου Νικολάου Σκουφά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή, έγινε διακοπή λειτουργίας των παρακάτω σχολείων:
α) Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Πέτα γιατί δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση των Σχολείων
β) Γυμνάσιο και Λύκειο Κομποτίου, σχολεία τα οποία φιλοξενούν μαθητές από τις γύρω περιοχές που αντιμετώπιζαν προβλήματα και γι’ αυτό θεωρήθηκε επικίνδυνη η μετάβασή τους στους συγκεκριμένους σχολικούς χώρους.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, κοινοποιώντας την παραπάνω απόφαση, είχε ήδη διερευνήσει τις συνθήκες στα υπόλοιπα σχολεία και τα είχε κρίνει ασφαλή για κανονική λειτουργία. Συνεχής στόχος είναι η ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των παιδιών αφού αυτά είναι αρκετά επιρρεπή σε ατυχήματα. Δε θα επέτρεπε ποτέ τη μετάβαση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών κάτω από αμφίβολες συνθήκες και μην έχοντας εξασφαλίσει την απόλυτη προστασία τους.
Καθίσταται κατανοητό, λοιπόν, πως η λειτουργία των σχολείων που δε συμπεριλήφθηκαν στην απόφαση, θεωρήθηκε ακίνδυνη μετά από έλεγχο των αρμοδίων του Δήμου. Για το λόγο αυτό, η απόφαση Δημάρχου για το κλείσιμο των σχολείων, αρμοδιότητα που υπάγεται σε κάθε Δήμο, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να παραβλεφθεί και οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουν.
Δεν κατανοούμε λοιπόν δελτία τύπου που συνυπογράφουν αναρμόδιοι φορείς και με τα οποία παρότρυναν τα σχολεία όλου του νομού Άρτας και ιδιαίτερα του Δήμου μας να παραμείνουν κλειστά. Για το λόγο αυτό, παρακαλώ τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν  το θέμα και να αποδώσουν ευθύνες σ’ αυτούς που  αποφάσισαν να παραβλέψουν την απόφαση Δημάρχου και να προχωρήσουν στη διακοπή της λειτουργίας τους παρά το γεγονός πως γνωρίζουν ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο Δήμο και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: