-->

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή φρουράς στη Δημοτική Κοινότητα Αρταίων

Στη συνεδρίαση του οργάνου που έγινε τη Δευτέρα, 9-1-2012, νέος Πρόεδρος της Δ.Κ. Αρταίων εκλέχθηκε ο κ. Κώστας Ρίζος και Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Θώδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Κ. κ. Βασίλης Γέμος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία που είχαν ενώ σε επιστολή που κατέθεσε προς το Συμβούλιο της Δ. Κοινότητας και την οποία κοινοποίησε στο Δήμαρχο και στον πρόεδρο του Δ.Σ. Δ. Αρταίων ανέφερε τα εξής:

«Κλείσαμε ένα χρόνο λειτουργίας του νέου θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας με τον Ν. 1852/10 «Καλλικράτης». Κάνοντας τον απολογισμό μας μπορούμε να πούμε ότι η παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα ήταν σοβαρή και ουσιαστική, όχι μόνο σε ότι αναφέρεται στον Κανονισμό λειτουργίας για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας, αλλά και πέραν αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των οικισμών της.
 Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη που αφορά την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, των εργασιών του πρασίνου, (αστικού και περιαστικού),  οι εισηγήσεις μας για τη λειτουργία του ΣΕΣ, για το τεχνικό πρόγραμμα, για το επιχειρησιακό σχέδιο, παρεμβάσεις για αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως των Αγ. Αναργύρων, Γλυκορίζου, εργατικών κατοικιών, Ελεούσας κ.λ.π.) προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και ισότιμη αντιμετώπισή του με το αστικό κέντρο.
Η Δημοτική Κοινότητα ήταν παρούσα σε όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα των συνδημοτών μας και συμπαρασταθήκαμε για την επίλυσή τους και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.
Προωθήσαμε όλες τις αποφάσεις μας οι οποίες λήφθηκαν υπόψη και σχεδόν όλες υλοποιήθηκαν.
Όμως ο δρόμος είναι μακρύς και οι προσπάθειες συνεχείς για την επίλυση όλων των προβλημάτων και των στόχων μας. Σ’ αυτό τον αγώνα και με τις δυσκολίες που περνάει ο τόπος πρέπει να εντείνουμε τις δυνάμεις μας.
 Πέραν όμως αυτών πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα πλήρως σε ότι μου ανατέθηκε από το Δήμαρχο και αυτό έγινε με τη συνεχή και καθημερινή ενασχόλησή μου.

Αφού πρώτα ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου της Δ.Κ.  για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την συνεργασία τους δηλώνω ότι:
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και ειδικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει τρόπος ζωής μου και χώρος προσφοράς.
Θα ήταν πέρα από τις αρχές και τις θέσεις μου, σ΄έναν πρωτόγνωρο θεσμό όπως είναι η Δημοτική Κοινότητα, κύτταρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μην δώσω τη δυνατότητα ανάδειξης νέων στελεχών και να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα από το αξίωμα του Προέδρου, προκειμένου να νοιώσουν από κοντά τις δυσκολίες και τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και την αγωνία για την πρόοδο και προκοπή αυτού του τόπου.
  
Για το λόγο αυτό υποβάλλω την παραίτηση μου στο Σώμα από το αξίωμα του Προέδρου.
Δηλώνω ότι θα συνεχίσω απρόσκοπτα να εργάζομαι και να συμμετέχω σε όλες τις δραστηριότητες της Δημοτικής μας Κοινότητας, αλλά και του Δήμου συνολικά και να επιτελώ το χρέος μας απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας, αλλά και σε όσους τίμησαν  την παράταξή μας και μένα προσωπικά.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη για την εμπιστοσύνη του και την απρόσκοπτη συνεργασία μας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., τους Αντιδημάρχους και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που συμπαραστάθηκαν στο έργο μας».


Παρόμοια επιστολή προς τους παραπάνω αποδέκτες κατέθεσε και ο μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. κ. Παναγιώτης Σπάκας στην οποία αναφέρει: «Αφού πρώτα σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε Αντιπρόεδρο της Δημοτικής μας Κοινότητας, θέλω να σας δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω συνολικά την εκλογή νέου προεδρείου υποβάλω την παραίτησή μου. Επίσης όλον αυτό το χρόνο μαζί με τον Πρόεδρο, τον οποίο ευχαριστώ και για τη συνεργασία προσπαθήσαμε να συντονίσουμε τα βήματά μας και το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό σ΄ένα νέο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι όπως είπε και ο Πρόεδρος οι αποφάσεις που πήραμε έχουν υλοποιηθεί κατά μεγάλο μέρος, όμως οι ανάγκες της Κοινότητάς μας είναι τεράστιες και απομένει πολύς δρόμος και μεγάλος αγώνας για την υλοποίησή των. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συνεργασία σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: