-->

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έναρξη εργασιών κατασκευής 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Άρτας

Με την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου άρχισε η εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου Άρτας στην περιοχή του Τριγώνου. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο δημοπρατήθηκε στις 6 -9-2011 από το Δήμο Αρταίων και ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ  «ΖΙΩΡΗΣ ΑΕ – Κ/Ξ ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΤΕ-ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ». Το ποσό του έργου ανέρχεται στα 5.209.788,83. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει προθεσμία αποπεράτωσης τα 2 χρόνια, ήτοι στις 30/11/2013.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του έργου ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης δήλωσε τα εξής: «Η κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των γονέων και των μαθητών της περιοχής διότι το Τρίγωνο είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή και η κατασκευή του συγκροτήματος αυτού θα δώσει λύση στο θέμα υποδομών της σχολικής στέγης στην περιοχή. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του 7ου σχολείου κάνουν μάθημα στο δημοτικό σχολείο της Ελεούσας όπου μεταφέρονται με λεωφορείο και στο οποίο θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς για τη συνεργασία και την κατανόηση που δείχνουν στην ταλαιπωρία την οποία αναπόφευκτα υφίστανται.
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα είναι ένα πρωτοποριακό κτήριο για την εκπαίδευση, βιοκλιματικό, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Το οικόπεδο στο οποίο κατασκευάζεται το νέο έργο είχε αγοραστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας η οποία έκανε και τις πρώτες ενέργειες για την σύνταξη της μελέτης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου. Με το νόμο του «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα ανέγερσης σχολικών κτηρίων περιήλθε στο Δήμο ο οποίος με ταχύτατους ρυθμούς ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και δημοπράτησε το έργο.
Το νέο τριώροφο κτήριο (ισόγειο, α’ όροφος, β’ όροφος) θα περιλαμβάνει εκτός από αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες για κάθε δραστηριότητα, χώρο βιβλιοθήκης, χώρο ιατρείου κλπ. Με σύγχρονο τρόπο θα κατασκευαστεί και το 3ο νηπιαγωγείο που στεγαζόταν και αυτό στον ίδιο χώρο και το οποίο θα έχει ξεχωριστή είσοδο και ξεχωριστό αύλειο χώρο από το συγκρότημα του δημοτικού. Ο χρόνος αποπεράτωσης είναι 30 μήνες και πιστεύω πως όταν θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί, θα είναι πραγματικά ένα σχολείο κόσμημα για το Δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: