-->

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Επισκέψεις κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ

Οι επιπτώσεις του περιβόητου «κουρέματος» - του PSI – φαίνονται καθημερινά στη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από τα 13 εκατ. ευρώ, που το ΤΕΙ Ηπείρου είχε ως αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδας, έμειναν μόνο 2,5 εκατ. ευρώ και τα οποία δεν μπορούν να εκταμιευτούν εξαιτίας του νόμου Διαμαντοπούλου. Στις 16 Ιουνίου οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σίτιση και οι εγκαταστάσεις χωρίς φύλαξη προσθέτοντας κι άλλους εργαζόμενους στη μεγάλη λίστα των ανέργων.
Την πραγματική κατάσταση, που επικρατεί στο ΤΕΙ Ηπείρου εξήγησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γρηγόρης Γκίκας σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που επισκέφθηκε το διοικητήριο με επικεφαλής του υποψήφιους βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλη Τσίρκα.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε, ότι το μεγάλο αποθεματικό προέκυψε από τον εξορθολογισμό των δαπανών από πλευράς του ιδρύματος, αλλά ενώ υποχρεώθηκαν τα χρήματα να βρίσκονται σε ανοιχτό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν διασφαλίστηκαν, μετατράπηκαν σε ομόλογα και το χειρότερο «κουρεύτηκαν». Το ΤΕΙ Ηπείρου συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διερευνηθεί το όλο ζήτημα. Όμως οι οικονομικές περιπέτειες δεν σταματούν εδώ. Από τα 2,5 εκατ. ευρώ, που παραμένουν ως αποθεματικό το ΤΕΙ Ηπείρου δεν μπορεί να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ μετά το νόμο Διαμαντοπούλου, που στην ουσία κατάργησε το αυτοδιοίκητο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ υπογραμμίστηκε, ότι όλα αυτά αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των Μνημονίων, τα οποία στο στόχαστρό τους έχουν θέσει το δημόσιο χαρακτήρα δομών, όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χαρακτήρισαν καταστροφική τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Άννας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, που ως μοναδικό στόχο είχε την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και τίποτα άλλο. Ο δε νόμος Διαμαντοπούλου αποδείχθηκε στην πράξη ανεφάρμοστος. Είναι από εκείνα τα νομοθετήματα, που η κυβέρνηση της πλατιάς ενότητας του λαού, η οποία θα προκύψει με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα καταργήσει και θα προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για την ενδυνάμωση του δημόσιου και υψηλού επιπέδου χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.
Συζήτησαν το σύνολο των ζητημάτων από την αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου, το ρόλο του και για την περιοχή υπογραμμίζοντας, ότι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός το επόμενο διάστημα θα πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά και επιστημονικά κριτήρια χωρίς τα φαινόμενα παραγοντισμού των προηγούμενων ετών.

Εν τω μεταξύ τις βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ παρουσιάσουν στην καθημερινή επαφή με τους πολίτες του νομού κλιμάκια μέσα από τις περιοδείες και τις επισκέψεις. Η υποψήφια βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη επικεφαλής κλιμακίου επισκέφθηκε τους Μελισσουργούς καθώς επίσης την Άγναντα, Καταρράκτη, Κουκούλια, Ράμια, Λεπιανά, Γραικικό, Φράστα και Δρίστρατο, ενώ επικεφαλής κλιμακίου ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Τσίρκας επισκέφθηκε τα χωριά Μεσούντα, Βουργαρέλι, Αθαμάνιο, Παλαιοκάτουνο, Κ. Αθαμάνιο.
Το απόγευμα της Τετάρτης το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο νομό Άρτας επισκέφθηκε τα χωριά Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα, Ρόκα, Καλαμιά και Χαλκιάδες.
Το πρωί της Πέμπτης οι υποψήφιοι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας συζήτησαν με τη διευθύντρια Ευτυχία Καραστεργίου και τους εργαζόμενους  στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης για όλα τα πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν προκληθεί στην πρωτοβάθμια Υγεία.
Στη συνέχεια συζήτησαν με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο και με πάρα πολλούς κατοίκους του χωριού.
Το κλίμα κατά τις επισκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς οι πολίτες και του νομού της Άρτας φανερώνουν την σθεναρή αντίστασή τους στα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα και δηλώνουν ανοιχτά, ότι ελπίδα για τον τόπο αποτελεί η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα και ο σχηματισμός κυβέρνησης, που θα εκφράζει τα συμφέροντα του λαού.
Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις:
Παρασκευή απόγευμα σε Άγιους Ανάργυρους, Λιμίνη, Σελλάδες, Κομπότι.
Σάββατο μεσημέρι στους Κωστακιούς και το απόγευμα σε Άγιο Δημήτριο και Πέτα.
Την Κυριακή στη Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας και στη Δημοτική Ενότητα Αθαμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: