-->

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Επιμόρφωση των υπαλλήλων του Δήμου Αρταίων


Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 ξεκινάει και στο Δήμο Αρταίων σεμινάριο επιμόρφωσης των υπαλλήλων του στα πλαίσια του προγράμματος «Διαπολιτισμική επιμόρφωση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τρεις συνεργαζόμενους φορείς: Το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και τελεί υπό την αιγίδα και τον διαχειριστικό έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιστημονικός Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Χριστόπουλος. Η δράση του προγράμματος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε πλήθος δήμων που καλύπτουν διοικητικά και γεωγραφικά το σύνολο της επικράτειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2012.


Ειδικότερα για το Δήμο Αρταίων το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο ομάδες. Η πρώτη από 11-15/6 και η δεύτερη από 18-22/6/2012 στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Άρτας.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι:

Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους νόμιμα διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών, μέσα από την υιοθέτηση καλών και αποτελεσματικών εργασιακών πρακτικών από τους υπαλλήλους που συγκροτούν τις ομάδες-στόχους.

Με απλά λόγια, τα σεμινάρια θα έχουν ως στόχο να δώσουν τα εφόδια εκείνα που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή των υπαλλήλων που συναλλάσσονται με αλλοδαπό πληθυσμό διότι ακριβώς θα έχουν στοιχειωδώς φροντίσει οι ίδιοι να κάνουν πιο ανθρώπινη και τη συναλλαγή των αλλοδαπών μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: