-->

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Άρτας 13 Ιουνίου 2012


Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 20:30 στην πλατεία Κακαβά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Άρτας πραγματοποεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.




Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Άρτας για τον βανδαλισμό του μνημείου ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Χθες βράδυ άγνωστοι κατέστρεψαν στην Μεσούντα Άρτας το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Η αστυνομία ενεργεί έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συλληφθεί οι υπαίτιοι. Είμαστε σίγουροι ότι πίσω από αυτή την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση βρίσκονται ακροδεξιοί και φασίστες, οπαδοί της τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας σαν αυτή που είδαμε την περασμένη βδομάδα σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, σαν αυτή που βλέπουμε καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας σε βάρος μεταναστών, και αριστερών, σαν αυτή που επαγγέλλονται οι εχθροί της δημοκρατίας, οι νοσταλγοί του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και του βάρβαρου ολοκληρωτισμού.
Αυτοί που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και λαϊκού ηγέτη Άρη Βελουχιώτη, μόλις τρεις μέρες πριν την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του και μαζί μ΄αυτόν και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής αυτού του τόπου, δεν δείχνουν με αυτή τους την πράξη παρά τον φόβο και τον πανικό τους, μπροστά στην ραγδαία άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η άνοδος αυτή όμως όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί με τέτοιες πράξεις βίας, αλλά αντιθέτως η λαϊκή μύνι και κατακραυγή θα συμπαρασύρει και θα εξαφανίσει όλους αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Η μνήμη των αγώνων του λαού μας και οι ιδέες της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν σπιλώνονται από τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες.
Η νίκη θα είναι δική μας. Η νίκη θα είναι του λαού!
ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Άρτας




Εισήγηση Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Άρτας Π. Ψυχογιού

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής. Όλα τα μηνύματα, που φτάνουν είναι αισιόδοξα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία σε κανέναν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος.
Το βλέπουμε κι εμείς στις καθημερινές επισκέψεις σε κάθε σημείο του νομού. Όλες τις προηγούμενες μέρες κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους βουλευτές συναντήθηκαν και μίλησαν με τους πολίτες του νομού πρόσωπο με πρόσωπο μακριά από τα τηλεοπτικά παράθυρα της τρομοκρατίας.
Το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο ο λαός δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και με αυτοπεποίθηση θα πάει στην κάλπη. Ο λαός θα επιλέξει το ΣΥΡΙΖΑ ως τη μοναδική εγγύηση για να απαλλαγούμε όλοι από τη θηλιά των Μνημονίων .
Καλούμε όλους τους πολίτες του νομούς της Άρτας από όποιον χώρο κι αν άνηκε μέχρι χθες να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση, που δυναμικά θα θέσει τα αιτήματα του λαού στην Ευρώπη.
Μια κυβέρνηση, που δεν την έχουν στο χέρι τα μεγάλα συμφέροντα, που δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν έχει εμπλακεί στα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών και μπορεί γι’ αυτό να μην κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις του λαού.
Ένα είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προδώσει τον ελληνικό λαό, αλλά μαζί θα ανοίξουμε δρόμο πλατύ στην ελπίδα.
Καλούμε και τους πολίτες της Άρτας να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στο νομό, για να διευρύνουμε τη νίκη.
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη του λαού.


Οι τοποθετήσεις των υποψήφιων βουλευτών

Όλγα Γεροβασίλη

Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου απευθυνόμαστε στους πολίτες του νομού της Άρτας και τους καλούμε να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά. Όπως κάνουν μέχρι τώρα αγνοώντας τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τα ψεύτικα διλήμματα.
Τον τελευταίο μήνα συναντήθηκα με το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του νομού. Με εκείνους, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και σαφώς με όλους εκείνους, που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Λένε ένα πράγμα, δεν το βάζουμε κάτω. Και εμείς με τη σειρά μας λέμε, ότι δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια ενός λαού.
Ο κ. Σαμαράς σήμερα υπόσχεται ψευδώς, πως θα κάνει όλα, εκείνα, που δεν έκανε το προηγούμενο διάστημα. Μιλά για επαναδιαπραγμάτευση και δεν μας είπε με ποιους θα διαπραγματευτεί. Με τον ίδιο του τον εαυτό; Με την υπογραφή υποταγής, που έστειλε στην τρόικα;
Ο λαός δεν τον πιστεύει, γιατί ξέρει, ότι λέει ψέματα. Τα έχει ξαναπεί άλλωστε.
Ο κ. Βενιζέλος και διάφορα άλλα αμετανόητα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν να θέλουν να μείνουν γαντζωμένοι με κάθε τρόπο στην εξουσία. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει, μόνο αυτό διαπραγματεύονται, μόνο αυτό παζαρεύουν αγκαλιά με τη ΝΔ.
Μια κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών, που θα συμμετέχουν είτε ο ένας, είτε ο άλλος ή και οι δύο μαζί δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, αλλά πλυντήριο σκανδάλων και κυβέρνηση εθνικής συνενοχής.
Ο χρόνος όμως και του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου τελείωσε. Χάσανε. Ο λαός τους κατάλαβε και προχωρά χωρίς αυτούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και σήμερα να απευθύνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς. Θα το κάνει και τη Δευτέρα το πρωί ακόμα έχοντας και περισσότερους από 151 βουλευτές.
Η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν τις εκλογές τι είδους προοδευτική κυβέρνηση εννοεί.
Όσο για το ΚΚΕ να σταματήσει να βάζει τις φοβίες και τις ανασφάλειες της ηγεσίας του πάνω από το αίτημα του λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό το βράδυ της Κυριακής δεν θα φέρει απλά την κυβερνητική αλλαγή, αλλά θα ανοίξει μια νέα μεγάλη ιστορική περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα θα αποκαταστήσουμε τις έννοιες της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, και της δημοκρατίας.
Θα αποκαταστήσουμε την έννοια της δικαιοσύνης. Θα διερευνήσουμε εξαντλητικά το βίο και την πολιτεία του όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις της διαφθοράς.
Η Ευρώπη θα αποτελέσει πεδίο κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων, που θα οδηγήσουν στην επαναθεμελίωσή της.
Την Κυριακή η ελπίδα θα νικήσει το φόβο.
Ο λαός θα αγωνιστεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσει ο κατήφορος και να ξαναβγούμε στο φως.






Βασίλης Τσίρκας

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο ελληνικός λαός καταψήφισε τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας και επέλεξε με ξεκάθαρο τρόπο την Αριστερά για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Η εντολή ήταν καθαρή. Να απαλλαγούμε από τα δεσμά τα μνημονίων. Παρόλα αυτά τα κόμματα του μνημονίου επιχειρούν διακαώς να αλλοιώσουν το μήνυμα της κάλπης, να το παρακάμψουν. Και για τον λόγο αυτό συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ και παραποιούν τις θέσεις του.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί και πάλι τις επιλογές του. Μακριά από φόβους και ανύπαρκτα διλήμματα. Αισιόδοξα και μαχητικά. Γιατί γίνεται πλέον ξεκάθαρο σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα ότι στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθεται το χτες με την ελπίδα. Ένας κόσμος που φεύγει, ένα σύστημα που καταρρέει, δίνει μια απελπισμένη μάχη οπισθοφυλακής.
Η ορμητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αρχή μιας νέας μεταπολίτευσης.  Η Ν.Δ. και ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστηκαν μαζικά. Όχι μόνο γιατί υλοποιούν την πολιτική του μνημονίου που πολλαπλασίασε τους απολυμένους και τους άνεργους, τους άστεγους, τους φτωχούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους χρεοκοπημένους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες.
Αλλά γιατί οι ψηφοφόροι τους θεωρούν υπεύθυνους  και για την έλευση του μνημονίου.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φεύγουν και παραδίνουν μια Ελλάδα σε οικονομική αποσύνθεση και κοινωνική ερήμωση.
Η πλειοψηφία των πολιτών έχει πειστεί ότι αυτό το σύστημα διακυβέρνησης, όπου το πρώτο κόμμα παίρνει το κράτος ως λάφυρο και κάνει τα δικά του με διορισμούς, με μίζες και απευθείας αναθέσεις, έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, την κοινωνία στην απελπισία και πρέπει να αλλάξει. 
Οι καιροί σαρώνουν το παλιό και φθαρμένο. Η εποχή ζητάει μια αριστερά σύγχρονη, δημοκρατική, ενωμένη, με όραμα αλλά και με προοδευτικό ρεαλιστικό σχέδιο που να διεκδικήσει ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα αλλά και την θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη.
Η θέση μας για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι σαφέστατη. Θέλουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιδίωξή μας. Είναι μια θέση που μας βρίσκει αντίθετους. Είναι το μνημόνιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή, εξέλιξη που εμείς αντιπαλεύουμε.
Οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκή και ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα, εκτός από κοινωνικά καταστροφικός, είναι και ολοκληρωτικά αναποτελεσματικός.
Πριν από δύο χρόνια, η κρίση συνδεόταν με την δήθεν  τεμπελιά και αντιπαραγωγικότητα των Ελλήνων. Τα προγράμματα λιτότητας οδηγούν την Ευρωζώνη στα βράχια.
Δεν υποσχόμαστε ότι σε λίγους μήνες ή σε τέσσερα χρόνια θα αλλάξουν όλα. Απαιτούνται προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα. Χρειάζεται πάνω από όλα ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα στηρίξει μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά.
Το θέμα είναι να σταματήσει ο κατήφορος και να μπούμε σε μια πορεία ανάκαμψης με εμπιστοσύνη, με δικαιοσύνη, με αξιοπρέπεια.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας.
Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη, σήμερα με την Ισπανία και αύριο με το επόμενο κράτος-μέλος της, αμφισβητεί τη μέχρι σήμερα διαχείρισή της από την ίδια την Ευρωζώνη.
Ανοίγει, έτσι, μια νέα, μεγαλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τη χώρα μας.
Αυτήν τη δυνατότητα δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.
Γιατί έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους να μην αλλάξει τίποτα. Δεν διαπραγματεύτηκαν την πρώτη φορά. Δεν θα το κάνουν και τώρα.
Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει αυτή τη νέα διαπραγματευτική δυνατότητα στην Ευρώπη προς όφελος του λαού και του τόπου.
Γιατί το κυβερνητικό πρόγραμμά μας είναι ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο που δίνει ελπίδα και προοπτική στον λαό.
Για άμεσο τερματισμό της λιτότητας που επέβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την άμεση ακύρωση των μνημονίων και εκείνων των εφαρμοστικών νόμων που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, καταργούν συλλογικές συμβάσεις και αποδιαρθρώνουν εργασιακές σχέσεις.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκυβέρνησαν. Μαζί οικοδόμησαν το σάπιο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο.
Το πελατειακό κράτος των ανεξέλεγκτων ΜΜΕ, των κρατικοδίαιτων τραπεζιτών και του πολιτικού προσωπικού που διασφάλιζε την εξουσία τους, το οποίο σήμερα ευθυγραμμίζεται με το Μνημόνιο και τους δανειστές. Μαζί λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και τα κοινοτικά κονδύλια.

Εκατομμύρια πολίτες, που επί χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., συνειδητοποιούν ότι στην εποχή του Μνημονίου το κοινωνικό συμφέρον τους είναι προς τα αριστερά. Δεν αναζητούν μια νέα πελατειακή σχέση.
Αντίθετα αηδιασμένοι από το κατάντημα του πολιτικού συστήματος, απελπισμένοι για το μέλλον των παιδιών τους, ψάχνουν στην Αριστερά την ελπίδα της κάθαρσης και της δημοκρατικής διεξόδου. Γι' αυτό και η κινδυνολογία περνάει πάνω απ' τα κεφάλια των πολιτών.
Στη στρατηγική του φόβου και της ανασφάλειας που έχουν επενδύσει τις τελευταίες ελπίδες για τη διάσωσή τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο λαός απαντά με τη μόνη επιλογή της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ελπίδας. Απαντά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ώρα να πολεμήσουμε τον φόβο, να στραφούμε μπροστά προς μια θετική προοπτική, να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση με την πολιτική πέρα από λογικές «ανάθεσης» και πελατειακών σχέσεων.
Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηθική επιλογή και ταυτόχρονα η μοναδική επιλογή που ανοίγει τον δρόμο σε προοδευτικές εξελίξεις, σε κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φεύγουν και παίρνουν μαζί τους τα στηρίγματα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Έρχεται για να δώσει ελπίδα, αξιοπρέπεια και προοπτική στον ελληνικό λαό και κυρίως στους νέους.
Είναι ώρα η Αριστερά, εξοπλισμένη με ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση και υποστήριξη, να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και να ανοίξει ο δρόμος για νέους προοδευτικούς συσχετισμούς στη Βουλή και τον λαό.
Το δίλημμα σήμερα γίνεται σήμερα πιο ξεκάθαρο από ποτέ: Κυβέρνηση Μνημονίου με πυρήνα τη ΝΔ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ.




Λίτσα Κιτσαντά

Οι εκλογές της 17ης Ιούνη αποτελούν τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολεμικής Ελλάδας και συγχρόνως δημοψήφισμα, όπου ο λαός καλείται να αποφασίσει:
Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ.
Λιτότητα ή Ανάπτυξη.
Φτώχεια και υποτέλεια ή αξιοπρέπεια, σταθερότητα, κοινωνική δικαιοσύνη.
Μετεκλογική κυβέρνηση Μνημονίου μες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή κυβέρνηση αριστεράς με κορμό έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
Εμείς ζητάμε, η απάντηση στο δίλημμα αυτό να είναι ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
Να μας δώσετε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να έχουμε τη δύναμη να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα εξουσίας του λαού και ελπίδας για τον τόπο.
Το σάπιο πολιτικό σύστημα, που διαδοχικά υπηρέτησαν για δεκαετίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καταρρέει κάτω από τη λαϊκή οργή. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φεύγουν, αφού λεηλάτησαν τη χώρα, χρεοκόπησαν τους έλληνες και παρέδωσαν τη χώρα όμηρο στους τοκογλύφους δανειστές της. Βρίσκονται και οι δύο σε κατάσταση πανικού, γι αυτό εντείνουν την προεκλογική στρατηγική του φόβου. Έναν φόβο, που ο δεν λογαριάζει πια ο λαός μας. Τους γυρνά την πλάτη. Αδιαφορεί για τους εκβιασμούς τους. Ξέρει ποιων τα συμφέροντα  εξυπηρετούν και οι δύο, των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των διαπλεκόμενων εργολάβων και μεγαλοκαλαναρχών, του μεγάλου κεφαλαίου.
Κινδυνολογούν, ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγούμαστε στην δραχμή. Τους απαντάμε, ότι με κυβέρνηση μνημονίου είναι σίγουρη η επιστροφή μας στην δραχμή. Γιατί η εντεινόμενη ύφεση, η σκληρή λιτότητα και η ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού μας, θα οδηγήσει σίγουρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη. Γιατί η λιτότητα είναι το φιτίλι στο μπαρούτι της χρεοκοπίας.
Εμείς λέμε Ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο (καθώς το πρόβλημα δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό) με διαγραφή σημαντικού μέρους του, με διευκόλυνση στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μέσα από όρους, που θα ευνοούν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ή μορατόριουμ αποπληρωμής των τόκων έως ότου διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάπτυξης της οικονομίας.
Παράλληλα μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα δώσει κύριο βάρος στην ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, των άνεργων και χαμηλοσυνταξιούχων, των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής. Θα υψώσει ασπίδα προστασίας και θα εγγυηθεί το εισόδημα και την ασφάλειά τους. Θα εγγυηθεί πρώτα απ’ όλα την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, τη δημόσια παιδεία, Θα δώσει τέλος στο σύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, της ασυδοσίας.
Στη θέση του καταργηθέντος Μνημονίου θα εδραιώσει ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας θέτοντας τρεις άμεσους στόχους:
Την  υλική ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής. Αυτό θα γίνει μέσα από την αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας, με φορολόγηση του πλούτου και όχι της φτώχειας, με αναδιανομή του πλούτου.
Τη σταθεροποίηση της οικονομίας για την αποτροπή τυχόν μεγαλύτερης οικονομικής καταστροφής  μέσα από την κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών.
Την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και ελπίδας με τη διαμόρφωση ορατών θετικών οικονομικών και κοινωνικών προσδοκιών και προοπτικών.
Στις εκλογές της 6ης Μάη το πειραματόζωο έδειξε, ότι αντιδρά κι έστειλε μήνυμα ελπίδας και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα σηματοδοτήσουν μια νέα μέρα και για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Ο λαός ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ καθορίζει το μέλλον της Ευρώπης.
Ένα μέλλον χωρίς μνημόνια λιτότητας και φτώχειας.


Μπάμπης Πεσλής

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε. Δεν επιδιώκουμε μια κυβέρνηση, που θα στηρίζεται μόνο σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία (είτε αυτοδύναμα, είτε με συνεργασία), αλλά να διαμορφώσουμε την κοινωνική πλειοψηφία, που χρειάζεται αυτός ο τόπος για να αναπαυτεί οικονομικά και κοινωνικά.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα στατικό προϊόν εσωκομματικών διαβουλεύσεων, αλλά ένα ζωντανό υλικό, που περιέχει κυρίως στοιχεία από τις προτάσεις και τις επισημάνσεις των δυνάμεων της εργασίας στη χώρα και μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς με τη συμμετοχή των πολιτών.
Αυτό εγγυόμαστε.
Γιατί γνωρίζουμε, ότι μια κυβέρνηση, που δεν θα το πράξει αυτό είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Αυτό είναι, που έχουν κατανοήσει οι πολίτες, οι οποίοι δεν ζητάνε παροχές και ανταλλάγματα από μια αριστερή κυβέρνηση  παρά μόνο εντιμότητα στην στάση, ειλικρίνεια στους χειρισμούς, διαφάνεια στη διαχείριση της εξουσίας. Οι πολίτες ζητάνε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα, να μπει πάτος στο βαρέλι και από εκεί και πέρα να χτίσουμε το αύριο όλοι μαζί σιγά – σιγά.
Με λίγα λόγια ζητάει Ελπίδα γι αυτό καμία συκοφαντία, καμία προπαγάνδα δεν θα περάσει.
Γι αυτό την Κυριακή Όλοι ΣΥΡΙΖΑ.





Γιώργος Χασκής

Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός μίλησε δυνατά και ξεκάθαρα. Γκρέμισε το δικομματισμό. Τιμώρησε τα μνημονιακά κόμματα. Άφησε το πολιτικό σύστημα σε πλήρη αμηχανία, χωρίς εύκολες εφεδρείες και διεξόδους και ταυτόχρονα ανέδειξε ένα πολιτικό ρεύμα, που προσδοκά λύσεις εδώ και τώρα σε λαϊκή κατεύθυνση και απαιτεί ρήξεις με τα μνημόνια και την τρόικα.
Το σάπιο πολιτικό σύστημα, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, τα σκάνδαλα, τις μίζες, τα μνημόνια και την τρόικα είναι σήμερα ετοιμόρροπο, απονομιμοποιημένο, ένοχο και καταδικασμένο να εξαφανισθεί. Το λαϊκό πολιτικό ρεύμα, που έχει αναδειχθεί και δυναμώσει σε ολόκληρη τη χώρα είναι ο νέος καθοριστικός παράγοντας, που μπορεί να φέρει αλλαγές αι ρήξεις. Αυτόν φοβούνται, με αυτόν πρέπει να αναμετρηθούν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις. Αυτόν πρέπει να ενισχύσει η Αριστερά και με αυτόν πρέπει να συνδεθούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να δώσουν δύναμη στον αγωνιζόμενο λαό, που αλλάζει τα πράγματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός εκφραστής αυτού του λαϊκού πολιτικού ρεύματος, που ζητά πραγματική δημοκρατία, οικονομική ανακούφιση, ανεξαρτησία και άλλη θέση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον. Γι αυτό και αντιμετωπίζεται απ’ τις δυνάμεις του κατεστημένου ως ο βασικός εχθρός αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Γι αυτό και η επιτυχία στις προσεχείς εκλογές αποκτά τεράστια σημασία.
Η λύσσα με την οποία αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συκοφαντίες, οι επιθέσεις, οι νουθεσίες, η ανακάλυψη αντιθέσεων και προβλημάτων στο εσωτερικό του δεν γίνονται απλώς για να ανακοπεί η δυναμική του. Θέλουν πάση θυσία να τσακίσουν το λαϊκό ρεύμα, που έχει εμφανιστεί, αυτό, που εκτινάσσει το ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί την πραγματική του δύναμη.
Σ’ αυτές τις συνθήκες λοιπόν θα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία, για τη νίκη και επικράτηση του λαϊκού ριζοσπαστικού ρεύματος, για να ξηλωθεί το πολιτικό σύστημα, που στήθηκε χρόνια τώρα και πήρε εφιαλτικές διαστάσεις στη μνημονιακή και τροϊκανή περίοδο.
Για να ανοίξει ο δρόμος για μια μεταπολίτευση του λαού, για την πραγματική δημοκρατία στη χώρα μας.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να είναι μεγάλη, βαθιά, αποφασιστική και πολλαπλασιαστική πυροδοτώντας διεργασίες και εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη υπέρ των λαών και όχι υπέρ του οικοδομήματος της νεοφιλελεύθερης και γερμανοποιημένης Ε.Ε.
Γι αυτό λοιπόν πρέπει να στηρίξουμε ενεργά την αλλαγή, που έρχεται, να δώσουμε ενεργητικό παρών αγωνιζόμενοι να ανοίξει ένας δρόμος ελπίδας για το λαό και τη χώρα. Μέσα από τη μάχη των εκλογών της 17ης Ιουνίου αγωνιζόμαστε γα την πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: