-->

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τώρα κυβέρνηση της Αριστεράς - Τώρα βουλευτής από την Άρτα

Την Πέμπτη στις 8:30 μ.μ. και στην πλατεία Κακκαβά ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Άρτας πραγματοποεί την κεντρική του προεκλογική του συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας.

Περιοδεία στην πεδιάδα - Συγκέντρωση στον Άγιο Σπυρίδωνα
Χωριά στην πεδιάδα της Άρτας επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Παρουσιάσαν στους κατοίκους την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Τόνισαν σε όλους τους τόνους, ότι μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί ο λαός να απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Οι κάτοικοι της πεδιάδας της Άρτας, που ζουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής του μνημονιακού μπλοκ, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια από τις κούφιες υποσχέσεις ΠΑΣΟκ - ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή βουλευτή και από την Άρτα θα ανοίξει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Στο Άγιο Σπυρίδωνα η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού διοργάνωσε συγκέντρωση, όπου χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές, όπως επίσης ο γραμματέας της Κίνησης Σπύρος Πουλιάνος και ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής Πάνος Ψυχογιός.

Πρόταση για τη μικρομεσαία αγροτιά

Τράπεζα ειδικού σκοπού για τη μικρομεσαία αγροτιά
Ρύθμιση δανείων, βραχυπρόθεσμος χαμηλότοκος δανεισμός για συνέχιση της γεωργικής παραγωγής, πάγωμα πλειστηριασμών, έκδοση καλλιεργητικής κάρτας, αλλά και
δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού περιλαμβάνονται στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική οικονομία. Το πάγωμα των πιστώσεων έχει οδηγήσει στην καταστροφή την αγροτική οικονομία, γιατί πολύ απλά δεν επιτρέπει καν τη συνέχιση των καλλιεργειών και της παραγωγής. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών εγγράφεται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την ενίσχυση του κόσμου της υπαίθρου, για τη δημιουργία ενός μεγάλου πλαισίου ασφαλείας, για ένα δίχτυ ασφάλειας που θα ενθαρρύνει τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας και περιλαμβάνει δύο βασικές ενότητες μέτρων με στόχο:
1. Δημιουργία συνθηκών που θα διασφαλίζουν τη συνέχεια και τη σταθερότητα της γεωργικής παραγωγικής διαδικασίας. Με τη διαμόρφωση χαμηλών επιτοκίων μέσω κρατικής
επιδότησης του επιτοκίου για βραχυπρόθεσμα δάνεια που σχετίζονται ευθέως με τη συνέχιση της γεωργικής παραγωγής. Με την έκδοση για τα επόμενα δύο χρόνια για κάθε αγρότη, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καλλιεργητικής κάρτας με διάρκεια αντίστοιχη της καλλιεργητικής περιόδου και με οικονομικό πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας της τελευταίας διετίας. Με την κάρτα αυτή, μέσω μίας και μοναδικής τράπεζας επιλογής του αγρότη, ο ίδιος ο αγρότης θα επιλέγει τους νόμιμους προμηθευτές των εισροών του οι οποίοι θα αποπληρώνονται το τίμημα των πωλήσεών τους απευθείας από την τράπεζα μέχρι του ποσού του εγκεκριμένου πλαφόν.
2. Διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων κάθε αγρότη στα σημερινά τους επίπεδα, με τα εξής μέτρα:
• Πάγωμα κάθε διαδικασίας εκποίησης με πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου αγρότη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.
• Πάγωμα των χρεών των αγροτών στις τράπεζες και αναστολή καταβολής δανειακών δόσεων για το ίδιο διάστημα.
• Να σταματήσει η παρακράτηση από την Αγροτική Τράπεζα των κοινοτικών ενισχύσεων για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων των αγροτών.
• Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για τη στήριξη των αναγκών του μικρομεσαίου αγρότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: