-->

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αποτελέσματα εκλογών στο Επιμελητήριο Άρτας

Στο Εμπορικό τμήμα έλαβαν:
Α. ΔΗ.Κ : 221 ψήφους   -  4 έδρες
Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου: 226 ψήφους  -  4 έδρες
Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή – Συσπέιρωση : 48 ψήφους  -  1 έδρα
Μεμονωμένος υποψήφιος ( Κατσαούνος Γεράσιμος) : 4 ψήφους
Εκλέγονται στο Δ.Σ οι:
Α.ΔΗ.Κ
1)    Αρχιμανδρίτης Γεώργιος  του Οδυσσέα με 84 ψήφους
2)    Κεφάλας Απόστολος του Κων/νου   με 128 ψήφους
3)    Κολιός Χρήστος του Ιωάννη με 58 ψήφους
4)    Κωστούλας Κων/νος του Αθανασίου  με 56 ψήφους
Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου
1)    Αγγέλης Αλέξανδρος του Ιωάννη με 64 ψήφους
2)    Λιάκος Φίλιππος του Σωτηρίου με 69 ψήφους
3)    Μπέης Φίλιππος του Μιχαήλ με 94 ψήφους
4)    Στεργίου Ηλίας του Γεωργίου με 53 ψήφους αλλά τη θέση λαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού Μαγκούτης Δημήτρης
Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή – Συσπέιρωση
1)    Ο επικεφαλής του συνδυασμού Βασιλείου Νικόλαος.
Στο τμήμα Μεταποίησης έλαβαν:
Α. ΔΗ.Κ : 95 ψήφους   -  2 έδρες
Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου: 146 ψήφους  -  3 έδρες
Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή – Συσπέιρωση : 55 ψήφους  -  1 έδρα
Εκλέγονται στο Δ.Σ οι:
Α.ΔΗ.Κ
1)    Φώτης Μάνθος του Κων/νου με 54 ψήφους
2)    Ο επικεφαλής του συνδυασμού Χρήστος Παπάζογλου
Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου
1)    Γκανιάτσας Ηλίας με 51 ψήφους
2)    Μπάφας Αναστάσιος με 50 ψήφους
3)    Παππάς Χρήστος με 46 ψήφους
Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή – Συσπέιρωση
1)    Μπανιάς Κων/νος του Δημητρίου με 31 ψήφους
Στο τμήμα Υπηρεσιών έλαβαν:
Α. ΔΗ.Κ : 136 ψήφους   -  4 έδρες
Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου: 90 ψήφους  -  2 έδρες
Εκλέγονται στο Δ.Σ οι:
Α.ΔΗ.Κ
1)    Γαλήνας Κων/νος του Βασιλείου με 58 ψήφους
2)    Παπαδημητρίου Κων/νος του Ευαγγέλου με 72 ψήφους
3)    Σακκάς Κων/νος του Παναγιώτη με 23
4)    Σκανδάλης Ηλίας του Αλεξάνδρου με 57 ψήφους
Αναπτυξιακή Ενωτική Κίνηση Επιμελητηρίου
1)    Παπαβασιλείου Μαρία του Χρήστου με 50 ψήφους
2)    Παπαηλίας Σπυρίδων  του Γεωργίου με 28 ψήφους , αλλά μετά από κλήρωση καθώς είχε ισοψηφία με τον Πατέντα Δημοσθένη του Χαραλάμπους

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σημάδια… τέλους εποχής

Οι εικόνες οι οποίες μεταδόθηκαν εχθές τηλεοπτικά από τη σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ  και η θεατρικότητα της αντίστασής του, θα μπορούσαν να ερμηνευθούν και ως σημάδια του τέλους μιας εποχής. Όχι ότι η σύλληψη ενός συνδικαλιστή προέδρου του ισχυρότερου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας σηματοδοτεί κάτι καλύτερο για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Απλά προσδιορίζει τα σύνορα της ελευθερίας από την κατάχρησή της και υπενθυμίζει ότι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται.
Ο κύριος Ν. Φωτόπουλος με τις πράξεις και το λόγο του προβάλλει μία παράλογα προκλητική συμπεριφορά, εκβιαστική νοοτροπία για τη δήθεν προστασία των δικαιωμάτων της επιχείρησης της ΔΕΗ και των εργαζομένων της, αλλά παρουσιάζεται και ως αυτόκλητος προστάτης των όντως θιγομένων στρωμάτων της κοινωνίας από τα τέλη τα οποία επέβαλε η κυβέρνηση.
Η συμπεριφορά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, βγάζει στην επιφάνεια ένα βαθύτερο πρόβλημα με τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, οι οποίοι θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις τους ανήκουν.
Τα πρότυπα της Ελλάδας της προόδου, της παραγωγής και της σοβαρότητας δεν μπορούν να ασπάζονται και να εκφράζουν τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες. Το πρότυπο του λαϊκιστή συνδικαλιστή, ο οποίος υπερβάλλει σε ζήλο όπως και ο δρόμος τον οποίο χαράζει το πρότυπο συνδικαλιστής – βουλευτής – υπουργός, δεν μπορούν να έχουν θέση σε μια Ελλάδα η οποία θέλει να ακολουθήσει σταθερά το δρόμο του εξευρωπαϊσμού.
Ο συνδικαλισμός είναι κεντρικό και απαραίτητο στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, την ισορροπημένη ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς και τη σταθερότητα του δημόσιου τομέα. Αποτελεί δε συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας.
Η χώρα χρειάζεται κοινωνική συνεννόηση. Και εκεί ο συνδικαλισμός μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας. Όχι όμως ο συνδικαλισμός της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, ο οποίος οδήγησε στο κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και την απομάκρυνση των παραγωγικών μονάδων από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η παγκόσμια κρίση να χτυπήσει πιο έντονα από οποιαδήποτε άλλη χώρα την εθνική μας οικονομία.

Πιο κοντά οι εκλογές λόγω… Μεσοπρόθεσμου-plus

Το χρονοδιάγραμμα δράσεων από πλευράς Ευρώπης, που παρουσίασε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πυροδότησε τη συζήτηση για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών. Ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, για τη μετάθεσή τους από την 19η Φεβρουαρίου, στην οποία είχαν συμφωνήσει τα κόμματα.
Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, διαπιστώνεται η σύνθεση ενός μωσαϊκού προβλέψεων και εκτιμήσεων, για εκλογές, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα τέλη Μαϊου. «Ξεχειλώνοντας» το περιεχόμενο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Οι προβλέψεις αυτές και οι… κομιστές τους, παραγνωρίζουν μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο: Την ίδια την πραγματικότητα, η οποία εξελίσσεται με τόσο ζοφερές προοπτικές, ώστε να μην αφήνει περιθώρια μεγάλης παράτασης παραμονής στην εξουσία, για μια κυβέρνηση η οποία προέκυψε μέσα από τη Βουλή, και όχι μετά από εκλογές.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η χθεσινή αποκάλυψη των νέων, εξαιρετικά σκληρών μέτρων που θα συνεπάγεται το ανανεωμένο Μεσοπρόθεσμο, μέχρι και το 2015. Το οποίο προβλέπει κοινωνικές θυσίες, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν τους πολίτες στα όριά τους, καθώς θα συνεπάγονται εισπρακτικά μέτρα ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μέτρα τα οποία βέβαια δεν έχει προλάβει να διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομικών, και μάλλον… δεν θέλει, ανησυχώντας ότι θα λειτουργήσουν ως η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, για μια κοινωνία οργισμένη με το πολιτικό σύστημα.
Είναι λοιπόν προφανές ότι από τη στιγμή που θα διευκρινιστεί ο χαρακτήρας των νέων μέτρων τα οποία προβλέπει το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο, θα ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση Καχριμάνη για τα ΕΛΤΑ Φιλοθέη Άρτας

   Με χτεσινό του έγγραφο προς το Περιφερειακό Κατάστημα Ηπείρου των ΕΛΤΑ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την επαναλειτουργία του καταστήματος στην Φιλοθέη Άρτας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό εξυπηρετούσε τις ανάγκες πολλών κατοίκων και επιχειρήσεων.
   Αναφέρει ακόμα ότι η Περιφέρεια, είναι διατεθειμένη να συνδράμει, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί για την επαναλειτουργία του καταστήματος.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Άρτας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας των μνημονιακών κομμάτων συνεχίζει την πολιτική αφαίμαξης των ήδη πενιχρών εισοδημάτων των υπαλλήλων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Με συνεχείς καταιγίδες φορομπηχτικών μέτρων, που έχουν κριθεί αντισυνταγματικά από έγκριτους συνταγματολόγους, επιδιώκει τον αφανισμό κάθε έννοιας κράτους δικαίου και πρόνοιας.
Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι, που δεν είχαν επιβληθεί ούτε επί τουρκοκρατίας στέλνουν το λαό στους κάδους των σκουπιδιών για ανεύρεση τροφής.
Το απάνθρωπο χαράτσι για τα ακίνητα που εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ δίνει τη χαριστική βολή στον φτωχό μεροκαματιάρη εργαζόμενο.
Παράλληλα, με λογικές του αποφασίσομεν και διατάσσομεν στέλνει στην εργασιακή εφεδρεία και στην πείνα χιλιάδες υπαλλήλους του δημοσίου, απαξιώνοντας ολοκληρωτικά τον κρατικό μηχανισμό, προς όφελος μεγαλοκαρχαριών εκδοτο-εργολάβων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
ο Σύλλογός μας, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, θα παράσχει σε όποιο μέλος του χρειαστεί νομική βοήθεια σε ενδεχόμενη περίπτωση προσφυγής του για την αντιμετώπιση τόσο του χαρατσιού της ΔΕΗ όσο και της εργασιακής εφεδρείας.

Παρεμβάσεις Περιφερειάρχη προς Υπ. Οικονομικών για θέματα Τουρισμού, Επιχειρήσεων και Χοιροτρόφων

Με έγγραφά του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζητά την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο του Τουρισμού, τις Επιχειρήσεις και τους Χοιροτρόφους. Αναλυτικά:
Για τη θέρμανση των τουριστικών καταλυμάτων
Mε έγγραφο του (16-11-2011), ο Περιφερειάρχης  ζητά την  επανεξέταση της διάταξης με την οποία τα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν με τη νομική μορφή εταιρίας, υποχρεούνται να χρησιμοποιούν για θέρμανση πετρέλαιο κίνησης.
Ο Περιφερειάρχης  υπογραμμίζει ότι με τη διάταξη αυτή φαλκιδεύεται ο «εσωτερικός» ανταγωνισμός,  καθώς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και κατά συνέπεια  διαφορετικό κόστος λειτουργίας. Προσθέτει επίσης ότι  με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν  στα ορεινά της Ηπείρου, το κόστος παροχής υπηρεσιών είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες περιοχές της  χώρας και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να προχωρήσουν σε  αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές.
Ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η αναθεώρηση της διάταξης,  είναι αναγκαία, προκειμένου οι επιχειρήσεις της Ηπείρου να προσελκύσουν επισκέπτες την τρέχουσα χειμερινή περίοδο,  καθώς εκτός των άλλων αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα μεγάλο ανταγωνισμό από τις Βαλκανικές χώρες.
Ρύθμιση για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων
Με έγγραφο που απέστειλε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 ο Περιφερειάρχης ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να προωθήσει ρύθμιση ώστε   οι  επιχειρήσεις που δεν προσδιορίζονται στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, ως βιομηχανίες – βιοτεχνίες, όπως είναι οι άδειες λειτουργίας τους,  να μη καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων από το οποίο απαλλάσσονται βάσει του Νόμου. Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης, η διαδικασία απαλλαγής που προβλέπεται σήμερα, εκτός της γραφειοκρατίας που πρέπει να υποστούν οι επιχειρήσεις είναι και επώδυνη οικονομικά, καθώς πρώτα πρέπει να καταβληθεί το συνολικό ποσό και στη συνέχεια να αποδοθεί αυτό – και άγνωστο μετά από πόσο χρόνο- στους δικαιούχους.
Επιστροφή Φ.Π.Α. στους χοιροτρόφους
Τέλος με άλλο έγγραφο (23-11-2011) ο Περιφερειάρχης ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους χοιροτρόφους της Ηπείρου, από τις εξαγωγές που πραγματοποιούν στην γειτονική Αλβανία. Ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζει ότι ο κλάδος της χοιροτροφίας μετά τα πλήγματα που έχει υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια μικρή, ελπιδοφόρα ανάκαμψη, που οφείλεται κυρίως στην εξαγωγική δραστηριότητα προς την Αλβανία. Ωστόσο η θετική αυτή εξέλιξη διακυβεύεται από την μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής του Φ.Π.Α., η οποία αν συνεχιστεί για λίγες ακόμη εβδομάδες, θα οδηγήσει σε διακοπή των εξαγωγών λόγω ασύμφορων τιμών πώλησης και κατ΄ επέκταση σε οριστική απώλεια της Αλβανικής αγοράς.

Δημοπρατήθηκε το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πέτα»

Στις 22/11/2011 πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππιάδα η δημοπράτηση για το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πέτα». Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013 και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 4.040.000 €. Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά θεωρείται κύριος του έργου, αλλά μην διαθέτοντας διαχειριστική επάρκεια, φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ζηρού. Οι δύο Δήμοι υπέγραψαν σχετική προγραμματική σύμβαση, την τήρηση της οποίας θα παρακολουθεί η νεοσυσταθείσα Κοινή Επιτροπή.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά αντιλήφθηκε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες σε καθημερινή βάση και παρατήρησε πως το κόστος συντήρησης του υδρευτικού δικτύου είναι υψηλό (20.000 ετησίως) και οι ποσότητες νερού που χάνονται, μεγάλες (50 μ3 καθημερινά). Για το λόγο αυτό, σε αξιοσημείωτα μικρό χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του Καλλικράτη, ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη λήψη των αδειοδοτήσεων.
Μέσω του έργου, που εκτιμάται να ξεκινήσει στους επόμενους δύο μήνες, θα ανοίξουν αρκετές θέσεις εργασίας. Στόχος του είναι να καλύψει τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν έως και τα επόμενα σαράντα χρόνια. Περιλαμβάνει ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης (22-23 χλμ) που χωρίζεται σε τρεις (3) ανεξάρτητες ζώνες με καινούριες γεωτρήσεις και νέα δεξαμενή. Ακόμα και σε περίπτωση βλάβης, θα απομονώνεται συγκεκριμένη ζώνη για να μην ταλαιπωρείται όλη η περιοχή.
Η βελτίωση του δικτύου θα δώσει οριστική λύση σε αρκετές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Πέτα, των οποίων διαταράσσεται η καθημερινότητά των κατοίκων, μέχρι και σήμερα. Στόχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, μέσω του έργου αυτού, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης και η άμεση καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Σύσκεψη για δομές ΚΕΘΕΑ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την σύσταση ενός ολοκληρωμένου δικτύου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά.
Από την πλευρά του Δήμου Αρταίων συμμετείχε η Αντιδήμαρχος κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου η οποία δήλωσε τα εξής:
«Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας είναι η μάστιγα των Ναρκωτικών, και τα στοιχεία, δυστυχώς, που έχουμε δεν είναι καθόλου θετικά και στην περιοχή μας. Σήμερα είμαστε εδώ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων και των άλλων φορέων ώστε να βρούμε τρόπους και λύσεις τόσο για την πρόληψη, όσο και για τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού ΚΕΘΕΑ στην περιοχή μας. Ο συμβουλευτικός σταθμός σκοπό έχει την ενημέρωση, την προετοιμασία και την κινητοποίηση του χρήστη στο να παραπεμφθεί στην θεραπευτική κοινότητα για απεξάρτηση. Παράλληλα θα υπάρξει και συμβουλευτικός σταθμός για τους γονείς γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία, στην απεξάρτηση και στην ένταξη του χρήστη στην φυσιολογική πορεία. Θα εντείνουμε όλοι μαζί τις προσπάθειές μας ώστε να γίνει ο συμβουλευτικός σταθμός στην περιοχή μας και να συμβάλει στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που πλήττει σε μεγάλο βαθμό και την περιοχή μας».

Συνέλαβαν τρεις Ρουμάνους "ποντικούς του χαλκού" στην Άρτα

 
   Σήμερα τα ξημερώματα, έγινε έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας σε αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιοχή της Βλαχέρνας.
   Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 3 Ρουμάνοι και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν:
  • Εβδομήντα έξι (76) ηλεκτρολογικές ασφάλειες
  • Οκτώ (8) αμπερόμετρα
  • Δέκα έξι (16) ηλεκτρολογικοί διακόπτες
  • Μία (1) πρίζα τριφασικού ρεύματος και πέντε (5) πλαστικές στρόφιγγες
  • Ένα (1) σώμα καλοριφέρ και ένα (1) μοτέρ
  • Τέσσερις (4) μεταλλικές ανοξείδωτες πόρτες
  • Καλώδια τα οποία περιέχουν χαλκό, περίπου διακοσίων είκοσι (220) κιλών. 
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία 
   Οι 3 Ρουμάνοι, ηλικίας 54, 26 καθ 22 ετών δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή των υλικών που μετέφεραν και συνελήφθησαν για κλοπή.
   Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε ότι οι 3 Ρουμάνοι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τα κλοπιμαία από πρώην συσκευαστήριο εσπεριδοειδών, που ανήκει σε συμπολίτισσά μας.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Παρουσιάστηκε σήμερα στην Άρτα ο επιχειρησιακός – στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

     Σύσκεψη φορέων, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου για τον Τουρισμό Σ. Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Παπαγιάννης (Κορωνησία) και Γ. Παπαγιάννης (Θεοδώριανα), η Ρ. Βαβέτση, Αντιδήμαρχος Δήμου Ν. Σκουφά, η Α. Τσιλιπάκου, Προϊσταμένη της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,...


...η Α. Αγγέλη, Προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η κ. Μανώλη, υπεύθυνη του γραφείου του ΕΟΤ Άρτας, ο κ. Κοίλιας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, η Α. Σταμάτη και ο Γ. Γεωργίου από την ΕΤΑΝΑΜ, ο Ι. Πλούμπης, υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου, ο Γ. Τάτσης, εκπρόσωπος της Αερολέσχης Άρτας, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
     Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι δράσεις για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου μέχρι τώρα καθώς επίσης κι αυτές που θ’ ακολουθήσουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Έγινε παρουσίαση του Επιχειρησιακού – Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου, όπως έχει προκύψει μετά από ανοικτή διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.
     Ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόθεση της Περιφέρειας να συστήσει άτυπες επιτροπές ανά Περιφερειακή Ενότητα που θα έχουν ως αντικείμενο τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων του τουρισμού και την κατάθεση προτάσεων για την προβολή της Ηπείρου, ενώ συγχρόνως θα συγκροτηθεί και η Περιφερειακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
     Ο κ. Ψαθάς τόνισε τη σημασία που έχει η σύσταση φορέα προώθησης της Ηπείρου ως τουριστικό προορισμό αλλά και της προβολής των τοπικών προϊόντων. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έθεσαν υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
     Τέλος, τονίσθηκε τόσο από τον κ. Ιωάννου όσο κι από τον κ. Ψαθά, η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με στόχο την καλύτερη και ουσιαστικότερη τουριστική προβολή της Άρτας αλλά και της Ηπείρου γενικότερα και η αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος μας για ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.